Начин на приготвяне
Нарязвам месото на големи парчета и ги запържваме мръвките в олиото от всички страни.
Нарязвам киселото зеле на едро и го добавяме към месото.
Запържваме за няколко минути, след това добавяме измития и необелен чесън, да се запържи за една-две минути.
Добавям и нарязаните чушки, отново запържвам и добавям червения пипер.
След като се издържи и пиперът, добавям домата и зеления сок, оставам да поври малко и сипвам 1/2 ч.ч. вода.
Оставям да ври за около 5-6минутки и свалям от котлона, овкусямам с подправките и разбърквам, изсипвам зелето при свинското в тава и пека във фурна на 220 °C за около 10-15 минути.
Свински мръвки с кисело зеле и сушени чушки е зимна гозба, която задължително се поднася с чесън.