Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински мръвки с кисело зеле и сушени чушки

Свински мръвки с кисело зеле и сушени чушки

Боряна АтанасоваБоряна Атанасова
Чирак
62574206345
Свински мръвки с кисело зеле и сушени чушки
Снимка: Боряна Атанасова
1 / 5
15/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Свински мръвки с кисело зеле и сушени чушки е зимна гозба, която задължително се поднася с чесън."

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 кг
  • свинско месо - 700 г
  • чесън - 6 скилидки
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сушени чушки - 3 бр.
  • домати - 150 г от консерва
  • зелев сок - 1/2 ч.ч.
  • чубрица
  • целина
  • джинджифил
  • копър
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам месото на големи парчета и ги запържваме мръвките в олиото от всички страни.

Нарязвам киселото зеле на едро и го добавяме към месото.

Запържваме за няколко минути, след това добавяме измития и необелен чесън, да се запържи за една-две минути.

Добавям и нарязаните чушки, отново запържвам и добавям червения пипер.

След като се издържи и пиперът, добавям домата и зеления сок, оставам да поври малко и сипвам 1/2 ч.ч. вода.

Оставям да ври за около 5-6минутки и свалям от котлона, овкусямам с подправките и разбърквам, изсипвам зелето при свинското в тава и пека във фурна на 220 °C за около 10-15 минути.

Свински мръвки с кисело зеле и сушени чушки е зимна гозба, която задължително се поднася с чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: