Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с кисело зеле

Свински ребра с кисело зеле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Свински ребра с кисело зеле1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Само предвидливите дами, които са си консервирали киселото зеле в буркани, ще могат са си хапнат ароматни свински ребра с кисело зеле и през пролетта!"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 750 г
  • зеле - 1 кисела зелка
  • чушки - 1 бр. суха
  • праз - 1 - 2 стръка
  • домати - 2 с.л. пюре
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио - 1/2 к.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете ребрата в силно загрятата мазнина. Извадете ги и изсипете нарязания праз. След като се задуши, към него прибавете червения пипер и доматеното пюре.

Разбъркайте добре и прибавете ситно нарязаното зеле, нарязаната чушка и останалите подправки.

Изсипете половината от сместа в подходяща тавичка или гювеч, отгоре подредете ребрата и накрая завършете с другата половина зеле.

Залейте с водата и печете свинското със зеле до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина много вкусна зимна гозба стана!
02.12.2023 20:14