Начин на приготвяне
Свиснките кокали се слагат да се сварят, като към тях се добавят подправки изцяло по ваш вкус. Възможно е това да бъде комбинирана подправка за свинско месо или просто сол на вкус. Желателно е месото да е хубаво сварено.
Киселата зелка се изважда и се отцежда хубаво, след това се нарязва. Към нея се прибавя нарязаният морков, който се използва, за да неутрализира натрапчивата киселина на зелето.
Поставят се в тенджера и се слагат да се задушат на бавен огън. След десетина се прибавят червеният пипер, чесънът и доматеното пюре и яденето къкри така още 5-6 минути.
След като всичко е готово, към продуктите се прибавят сварените кокали с част от бульона (приблизително 2 чаени чаши). Задушаването продължава за още около 20 минути, след което гозбата се сваля от огъня.
Фурната се включва на 200 градуса, за да загрее. След това съдържанието на тенджерата е задушено, то се изсипва в тава за печене. Пече се 200 градуса около час.
За по-точна преценка следете фурната - когато зелето изглежда запечено, ястието е готово за консумация.
Коментари