Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Лек френски десерт с ябълки

Лек френски десерт с ябълки

friends kitchenfriends kitchen
Новак
2327645
Лек френски десерт с ябълки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Лек френски десерт или сладкиш с ябълки без брашно, от който може спокойно да си хапнете и второ парче"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • ябълки - 500 г (~3 бр.) почистени и обелени
  • кафява захар - 100 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • краве масло - 3 с.л. (краве/кокосово)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела
  • За заливката
  • яйцa - 1 бр.
  • масло - 40 г разтопено
  • кафява захар - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, прясното мляко, маслото, бакпулвера и канелата до гладка смес.

Ябълките се нарязват на полумесеци и се добавят към сместа.

Изсипва се в тавичка и се пече на висока температура до готовност.

През това време се приготвя заливката за ябълковия сладкиш, като всички продукти се разбъркват добре.

Готовият десерт се залива и се пече за още 15 минутки.

Може да се поднесе лек френски десерт с ябълки с кисело мляко и натрошени ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: