Картофена супа с бакла

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Картофена супа с бакла2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Не, не е само с бакла, сложили сме и други вълшебни съставки, чиито имена ще научите, ако прочетете рецептата"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 2 глави, нарязан
  • картофи - 3 бр., нарязани
  • бакла - 450 г
  • бульон - 7 1/2 ч.ч. зеленчуков
  • кориандър - 1 китка
  • сметана - 2/3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган и сложете лука да се пържи вътре около 5 минути, като разбърквате от време на време.

Прибавете картофите и по-голямата част от баклата (оставете малко зърна, за да гарнирате супата). Сипете вътре бульона и сложете супата да се вари.

Изчакайте да покъкри 5 минути и прибавете кориандъра, след това продължете с варенето още 10 минути.

Пасирайте супата. Овкусете я със сол и черен пипер. Сипете вътре сметаната и я оставете да покъкри още малко.

Сервирайте така приготвената супа, поръсена с кориандър, зърната бакла и сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Добре ми се получи, само не я пасирах. Благодаря
22.05.2024 22:53