Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Канелени гевреци с варен ориз

Канелени гевреци с варен ориз

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Канелени гевреци с варен ориз
Снимка: Людмила
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Страхотни гевречета с невероятен канелен аромат"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 чаена чаша
  • канела - 1/2 ч.ч.
  • суха мая - 7 г
  • олио - 3 - 4 лъжици
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - около 350 г до меко тесто
  • За овалване
  • кристална захар 1/2 чаша
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сваряваме ориза и леко охлаждаме.

В дълбока купа разбиваме яйцето и захарта, прибавяме прясното мляко, канелата, ориза, олиото и брашното с маята.

Бъркаме с лъжица до меко тесто, което накрая оформяме с ръце, намазани с олио.

Оставяме в купата, покрито с прозрачно фолио, да втаса за час, не увеличава двойно обема си, не търсим този ефект.

След това оформяме гевречета от усукани фитили. Всяко геврече овалваме в сместа от захар и канела и поставяне в тава, покрита с хартия за печене.

Печем на 180 градуса до готовност. Наглеждаме ги да не изгорят.

Стават бързо, за около 20 минути, но зависи от фурната!

Канелените гевреци с варен ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: