Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Броколи с варен ориз и кашкавалена коричка

Броколи с варен ориз и кашкавалена коричка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Броколи с варен ориз и кашкавалена коричка
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"В тези броколи ще се влюбите - сочни и с кашкавалена коричка"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • пресен лук - 1 бр.
  • броколи - 1 пакет (400 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 0.5 ч.л.
  • червен пипер - 0.5 ч.л.
  • чесън на прах - 0.5 ч.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • масло - 30 г
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете броколито, измийте и поставете върху кухненска хартия да се подсуши.

Измийте ориза много добре под течаща вода, поставете го в тенджера и налейте 6 ч.ч. вода, нарежете пресния лук и добавете зеленчуковата подправка, оставете да заври, варите на бавен огън до омекване на ориза.

Оставете ориза в тенджерата под капак за 10 минути, за да абсорбира всичката вода.

В топлия варен ориз добавете млякото, броколито и подправките, ако е нужно посолете на вкус.

Разбъркайте и сипете сместа в тава, намазана с маслото, заравнете сместа и поръсете с настъргания кашкавал.

Печете ориза с броколи в предварително нагрята на 200 градуса фурна до лек загар на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: