Начин на приготвяне
Размразете броколито, измийте и поставете върху кухненска хартия да се подсуши.
Измийте ориза много добре под течаща вода, поставете го в тенджера и налейте 6 ч.ч. вода, нарежете пресния лук и добавете зеленчуковата подправка, оставете да заври, варите на бавен огън до омекване на ориза.
Оставете ориза в тенджерата под капак за 10 минути, за да абсорбира всичката вода.
В топлия варен ориз добавете млякото, броколито и подправките, ако е нужно посолете на вкус.
Разбъркайте и сипете сместа в тава, намазана с маслото, заравнете сместа и поръсете с настъргания кашкавал.
Печете ориза с броколи в предварително нагрята на 200 градуса фурна до лек загар на кашкавала.