Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печени сардини с магданоз на скара

Печени сардини с магданоз на скара

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Печени сардини с магданоз на скара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Семпли, ароматни и лесни за приготвяне сардини"

Необходими Продукти

  • сардини - 900 г
  • зехтин - 1 ч.л. за намазване
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 3 с.л. ситно нарязан
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте скарата или барбекюто. Отстранете главите на сардините. След това изплакнете рибите във вода и ги подсушете с кухненска хартия.

Намажете сардините със зехтина и ги поръсете обилно със сол и черен пипер. След това сложете рибите на скарата или барбекюто на скарата за 3-4 минути от всяка страна. Печете докато кожата на сардините стане кафява на цвят.

Сервирайте така приготвените риби, поръсени с магданоз и гарнирани с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: