Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Сардини на тиган

Сардини на тиган

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Сардини на тиган
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Докато направите сардините, ние ще изтичаме за бира, а после заедно ще хапнем"

Необходими Продукти

  • сардини - 400 г
  • риган - щипка
  • лимони - 1/4 резен
  • сол - 1/2 ч. л
  • брашно - колкото да се напудрят рибките
  • мазнина - за пържене
  • соев сос - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сардините се изчистват от вътрешности. Не отстранявайте главите на рибите. Измийте и отцедете от водата. Нека да са леко подсушени.

Посолете със сол, добавете щипка риган и изцедете четвъртинката лимон. Оставете рибата да се отлежи поне 30 минути.

Напудрете сардините с брашно и изпържете в загрято добре олио от двете страни. Чувала съм, че сардината е вкусна изпържена в мас, но не съм опитвала в този вариант.

Извадете ги върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.

Доовкусете сардините с няколко капки соев сос и сервирайте с чаша любимо бяло вино или бира.

Гарнирайте с резен лимон.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: