Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба със застройка

Рибена чорба със застройка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Рибена чорба със застройка1 / 2
22/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Днес сме в настроение за рибена чорба - и по-точно за ето тази"

Необходими Продукти

  • риба - 800 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 100 г корени
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр. (само жълтък)
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на ситно лук се задушава в олиото, прибавя се част от брашното, разбърква се и се залива с 6 ч.ч. вода. Когато бульонът кипне, се пускат корените, нарязани на парчета.

След като поври, се добавя и рибата. Тя може да се нареже на парчета, които се овалват в брашно, или да се сложи цяла. Поръсва се със сол и се оставя на умерен огън.

Накрая чорбата се овкусява с лимоновия сок и се застройва с жълтъка. Поднася се, поръсена с нарязан на дребно магданоз и смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: