Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена чорба по далматински

Рибена чорба по далматински

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Рибена чорба по далматински
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Няма начин на Никулденската трапеза да не сложим вкусна и ароматна рибена чорба"

Необходими Продукти

  • рибно рагу - 1 кг
  • хек - 600 г филе без кожа
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • зехтин - 50 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рагуто се слага в марля. Поставя се в тенджера, залива се с вода. Добавят се морковът и едната глава лук. Оставя се да ври на слаб огън около час. След това марлята се маха, бульонът се прецежда, а рагуто се почиства и месото се отделя.

Нарязваме на едро филето от риба хек.

Задушаваме втората глава лук в 100 мл вода и зехтина, до златисто. Добавят се скълцаният чесън и половината връзка магданоз, скълцана на ситно. Добавят се и филето от хека и бульонът. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да ври на слаб огън около 30 минути.

Накрая към супата добавяме заделеното рагу и останалата част от магданоза.

Сервираме гореща, гарнирана с лимони. Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: