Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба по домашному

Риба по домашному

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Риба по домашному2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг мерлуза или скумрия
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • маслини - 7 - 8 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • сметана - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на порции и се осолява. Прави се запръжка от нарязания на филийки лук, част от доматите, нарязаните на кубчета картофи. Задушава се леко и се разрежда с една чаша топла вода.

Оставя се да ври на тих огън. Последователно се добавят чушките, нарязани на дребно, чесънът и почистените от дръжките люти чушлета. Зеленчуците врат до омекване.

Сместа се разпределя в тава или гювечета, добавят се рибата и маслините и се запича във фурна. Върху всяко парче риба се слага резенче домат.

Накрая — разбитите яйца със сметаната, и се пече до зачервяване. Ястието се сервира гарнирано с резен лимон и поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: