Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Лесна содена питка в хлебопекарна

Лесна содена питка в хлебопекарна

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Лесна содена питка в хлебопекарна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Лесна и много сполучлива содена питка, приготвена в хлебопекарна"

Необходими Продукти

  • вода - 210 мл хладка
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л
  • сол - 1 и 1/2 ч.л
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посочените продукти се слагат в контейнера на хлебопекарната в реда, в който са написани.

Аз настройвам машината на програма месене. След като програмата свърши, с намазнени ръце изваждам готовото тесто, разплесквам с ръка в предварително намазнена тава.

Надупчвам содената питка с вилица и слагам да се пече в студена фурна, като я настройвам на 200 градуса.

Пека до златисто.

Готовата питка завивам в кърпа за 10-15 минути преди да я разчупя.

Лесната содена питка в хлебопекарна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: