Заешко с моркови и картофи

Марина НордМарина НордНовак1219
22/04/2014
"Ах, защо ли, защо ли не хапваме по-често вкусно заешко месце?"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 657
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се разрязва на едри парчета и всяко от тях се разрязва с остър нож леко, за да се пъхнат вътре парченца сланина и обелени скилидки чесън.

На дъното на всяко гювече се слага от месото, поръсва се със сол и черен пипер. Отгоре се слага лукът, нарязан на шайби, моркови, нарязани на кръгчета, 1 чаена лъжичка доматен сос. Отгоре се слага нарязаната на ситно или настъргана целина, нарязани на едро картофи.

Залива се с вода, колкото две трети от гювечето. Слага се в студена фурна и се пече около час на 200 градуса. Сервира се в гювечетата. Ако нямате гювечета, може да го изпечете в тавичка във фурната.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар