Начин на приготвяне
В загрята мазнина се запържват нарязаните на дребно лук и пипер. Когато зеленчуците омекнат, се добавя кайма и се разбърква, докато стане на трохи и побелее. Прибавя се доматеният сос, сол на вкус и подправките.
Спагетите се сваряват по указанията на опаковката в подсолена вода. Отцеждат се и се оставят леко да се охладят. След това се разбъркват с маслото, пармезана и яйцата. Сместа от спагети се оформя като кора на дъното на намазнена тава или форма.
Изварата се разпределя отгоре върху „кората“ от спагети. Върху нея се изсипва сосът от кайма и домати. Завършва се с нарязана на шайби моцарела.
Соленият пай се пече се 30 минути във фурна на 200 градуса. Получава се нещо много вкусно. Опитайте!
Пай от спагети е наслада за всички сетива.