Пай от спагети

Пай от спагети
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Получава се нещо много вкусно. Опитайте!"

Необходими Продукти

  • спагети - 300 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • кайма - 400 г
  • сос за паста - 1 и 1/2 ч.ч. или доматен сос
  • босилек - 1 с.л. сух
  • риган - 1 с.л. сух
  • сол
  • краве масло - 2 с.л.
  • пармезан - 50 г настърган
  • яйца - 2 бр.
  • извара - 1 ч.ч.
  • моцарела - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрята мазнина се запържват нарязаните на дребно лук и пипер. Когато зеленчуците омекнат, се добавя кайма и се разбърква, докато стане на трохи и побелее. Прибавя се доматеният сос, сол на вкус и подправките.

Спагетите се сваряват по указанията на опаковката в подсолена вода. Отцеждат се и се оставят леко да се охладят. След това се разбъркват с маслото, пармезана и яйцата. Сместа от спагети се оформя като кора на дъното на намазнена тава или форма.

Изварата се разпределя отгоре върху „кората“ от спагети. Върху нея се изсипва сосът от кайма и домати. Завършва се с нарязана на шайби моцарела.

Соленият пай се пече се 30 минути във фурна на 200 градуса. Получава се нещо много вкусно. Опитайте!

Пай от спагети е наслада за всички сетива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: