Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Картофена тортиля

Картофена тортиля

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Картофена тортиля
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Сочна картофена тортиля, поднесена топла или студена - все ще ви накара да си оближете пръстите!"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. средно големи
  • лук - 1 глава
  • яйца - 5 бр.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме картофите и лука, които нарязваме на малки кубчета.

Пържим нарязаните катрофи и лук в загрята мазнина първо на по-силен огън и после на по-слаб, докато започнат леко да се зачервяват, след което прецеждаме добе.

Сипваме изпържените картофи и лук при добре разбитите яйца и разбъркваме внимателно.

Сипваме готовата смес в подходящ тиган с 1-2 с.л. сгорещена мазнина, като разбутваме от време на време за да може суровата смес отгоре да проникне през вече втвърдената отдолу и също да се запече.

В момента, в който тортилята е готова от долната страна, с помощта на голяма чиния или капак я обръщаме да се запече и отгоре.

Моментът на това обръщане е според индивидуалните ви предпочитания. Има хора, на които им харесва по-сочна, а на други по-препечена.

Картофената тортиля е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
516
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветелина
Цветелина
става перфектна...аз обикновено я правя като ми останат от пържените картофки които са били предвидени като гарнитура предната вечер!!!а по рецептата на Пламен я правихме във Валенсия!!!
05.04.2013 12:30
3