Тортиля с картофи

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Тортиля с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Класическа тортиля в свеж нашенски вариант - приготвяте и хапвате с удоволствие"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 - 2 бр. зелени
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на много тънки филийки. В тиган се налива доста зехтин.

Нареждат се картофите, като помежду им се слага ситно нарязания лук и зелена чушка.

Подправя със сол и черен пипер и се запържва 15 мин. на много слаб огън. После се изсипва излишният зехтин и яденето се връща на котлона.

Залива се с разбитите яйца. Пече се, докато започне да изсъхва отгоре.

След това тигана се захлупва с голяма чиния и се обръща с нея. Връща се обратно в тигана, за да се изпече и другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: