Тортиля с плънка

Тортиля с плънка
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Закачливо вкусна, лесна за приготвяне и много ароматна тортиля"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр. средни
  • яйца - 7 бр.
  • лук - 1 глава
  • шунка - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • маруля - няколко листа
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и подсушете картофите. Нарежете ги на дребни и тънки парчета. В голям тиган сипете около 150 мл. олио и сложете картофите.

Пържете на умерен огън и щом леко променят цвета си, добавете нарязаният на ситно лук.

Пържете до пълно омекване на картофите, като често разбърквате. С решетъчна лъжица извадете сместа в купа и добавете разбитите яйца, сол и разбъркайте.

В друг дълбок тиган загрейте две с.л.от олиото в което сте пържили картофите.

Изсипете сместа и когато започне да се отделя по краищата, захлупете с голяма чиния и обърнете. Внимателно върнете тортията в тигана и с шпатулка я подбутвайте отвън навътре да получите хубав кръг.

Аз не я пържа повече от пет минути, защото я харесваме тортията по-рохка и сочна.

Отново захлупете с чиния и я обърнете. Изчакайте малко да се охлади и с дълъг нож я разрежете на два блата.

Между двата пласта сложете накъсана маруля, нарязани колелца домати и шунка.

Тортилята с плънка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: