Начин на приготвяне
Обелете, измийте и подсушете картофите. Нарежете ги на дребни и тънки парчета. В голям тиган сипете около 150 мл. олио и сложете картофите.
Пържете на умерен огън и щом леко променят цвета си, добавете нарязаният на ситно лук.
Пържете до пълно омекване на картофите, като често разбърквате. С решетъчна лъжица извадете сместа в купа и добавете разбитите яйца, сол и разбъркайте.
В друг дълбок тиган загрейте две с.л.от олиото в което сте пържили картофите.
Изсипете сместа и когато започне да се отделя по краищата, захлупете с голяма чиния и обърнете. Внимателно върнете тортията в тигана и с шпатулка я подбутвайте отвън навътре да получите хубав кръг.
Аз не я пържа повече от пет минути, защото я харесваме тортията по-рохка и сочна.
Отново захлупете с чиния и я обърнете. Изчакайте малко да се охлади и с дълъг нож я разрежете на два блата.
Между двата пласта сложете накъсана маруля, нарязани колелца домати и шунка.
Тортилята с плънка е готова.