Начин на приготвяне
Разбивам яйцето в купа, добавям солта и киселото мляко. Разбърквам добре до гладкост. Пресявам брашното в друга купа, добавям бакпулвера и разбърквам.
Изсипвам сместа от киселото мляко и започвам да меся, добавям растителното масло.
Меся да стане меко тесто, разделям на две топки (може да не се разделя, а на една цяла).
Поръсвам плота с брашно и разточвам на тънка кора. Отгоре поръсвам с настъргания кашкавал и навивам на руло. Нарязвам го на малки парчета, които изглеждат като охлювчета.
Върху набрашнен плод разточвам на тънка питка всяко парче. Изпържвам кашкавалките в тиган съд загрято олио на умерен огън.
Като ги пържа по няколко минутки или до златисто.
Изваждям ги в чиния посляна с кухненска хартия. Тези солени охлювчета с кашкавал може да се изпържат и в еър фрайър.