Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Солени охлювчета с кашкавал

Солени охлювчета с кашкавал

Солени охлювчета с кашкавал
Снимка: Боряна Атанасова
5 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Хапвайте, докато са още топли и кашкавалът се топи."

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 200 мл
  • брашно - 320 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • кашкавал - 150 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцето в купа, добавям солта и киселото мляко. Разбърквам добре до гладкост. Пресявам брашното в друга купа, добавям бакпулвера и разбърквам.

Изсипвам сместа от киселото мляко и започвам да меся, добавям растителното масло.

Меся да стане меко тесто, разделям на две топки (може да не се разделя, а на една цяла).

Поръсвам плота с брашно и разточвам на тънка кора. Отгоре поръсвам с настъргания кашкавал и навивам на руло. Нарязвам го на малки парчета, които изглеждат като охлювчета.

Върху набрашнен плод разточвам на тънка питка всяко парче. Изпържвам кашкавалките в тиган съд загрято олио на умерен огън.

Като ги пържа по няколко минутки или до златисто.

Изваждям ги в чиния посляна с кухненска хартия. Тези солени охлювчета с кашкавал може да се изпържат и в еър фрайър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: