Начин на приготвяне
Белтъците разбъркаме много добре с смлените бадеми, добавяме захарта и загряваме на водна баня. Трябва да бъркаме непрекъснато.
Отстраняваме, след като сместа стане течна, а захарта се разтвори.
Добавяме брашното, разбъркваме и след като сместа охлади, прехвърляме охладената смес в сладкарски пош.
Застиламе тава с хартия за печене и подреждаме сладките на разстояние една от друга, тъй като при печенето се разтекат.
Печем във фурна на 170 градуса, докато бадемовите сладки не станат златисти (за около 20 минути)
Оставяме да се охладят напълно, след като ги извадим от фурната.
От посочените съставки се получават 9 броя с диаметър около 8 см.
Опитайте и вие тези бързи и лесни бадемови сладки!
Коментари