Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с праз и яйца

Вита баница с праз и яйца

Вита баница с праз и яйца
Снимка: Петя Страхилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"А вие как правите баницата с праз?"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 4 броя
  • хладка вода - 500 мл
  • оцет - 1 и 1/2 с.л. оцет
  • сол - 1 с.л.
  • праз - 4 стръка
  • извара - 500 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водата, оцета, солта и брашното замесих меко, нелепкаво тесто. Намазах с олио и оставих да отпочине около 40 минутки.

Нарязах на 10 топки, покрих обилно с олио и оставих за още 15-тина минутки.

През това време запържих леко измит и нарязан праз. Обърках го с изварата и яйцата и го посолих.

Топките разточих на дърпани кори, сложих плънка, навих на рула, а после и наредих в тавичка вита баница.

Намазах отгоре с още малко олио и пекох баницата с праз на 200 градуса до приятен загар.

Витата баница с праз е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: