Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита Баница с Праз и Извара

Вита Баница с Праз и Извара

Вита Баница с Праз и Извара
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Винаги сме готови да изядем още едно парче баница, особено ако става дума за сочна вита баница с праз и извара"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 лист
  • спанак - 500 г
  • праз - 1 бр.
  • извара - 100 г
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете спанака. Нарежете го на дребно.

Същото направете и с праза и го запържете в тиган с малко мазнина.

Добавете спанака и задушете. Изключете и изчакайте да изстине.

Добавете изварата и разбъркайте добре.

Разточете бутертесто на тънко. Разрежете на три правоъгълника. Намажете всеки лист с малко краве масло. Сложете плънка и завийте на руло.

Подредете баницата в кръг в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние. Намажете с жълтък, 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко.

Печете витата баница на 220°C до приятен златист загар.

Витата Баница с Праз и Извара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: