Супа от скариди и риба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Супа от скариди и риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Рибената чорба е толкова по-вкусна, ако добавите към нея и скариди"

Необходими Продукти

  • скариди - 200 г
  • риба - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • бульон - 1.2 л пилешки
  • брашно - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • кълнове - 20 бр. пшенични
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кълновете се измиват, подсушават и заедно със скаридите се запържват в загретия зехтин.

Добавят се нарязаната риба и виното и се заливат с бульона.

Посолява се и супата се сгъстява с брашното, размито в малко вода. Щом се сгъсти, се сипва оцетът и се сваля от котлона.

Яйцата се разбиват и се сипват в горещата супа при непрекъснато бъркане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: