Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с риба, скариди и кашкавал

Ризото с риба, скариди и кашкавал

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Ризото с риба, скариди и кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1-2

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • скариди - 10 бр.
  • риба - 250 г
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в подсолена вода. Рибата и скаридите се почистват и също се сваряват в подсолена вода.

Обезкостяват се и се нарязват на дребно. Запържват се в мазнина заедно с дребно накълцан лук.

Смесват се със свареният ориз и се подправят с черен пипер. Отгоре се наръсват обилно с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: