Начин на приготвяне
Първо, бисквитите се смилат и се смесват с маслото, което е стопено.
Ринг за торта с диаметър 24 см се слага в подходяща чиния. Сместа за блата се изсипва в него. Заравнява се с лъжица.
Киселото мляко се смесва с 1 чаша захар и настърганата кора на един голям лимон, както и сока на половин портокал.
Две чаени лъжички желатин се накисват в 50 мл вода и като набъбне желатина се втечнява за 20 секунди в микровълновата. Прибавям го към киселото мляко и разбърквам.
Изсипвам млечния крем върху блата. Преди това по стените на ринга съм подредила половинки портокал.
Слагам лесната торта във фризер за половин час, през което време приготвям втория крем за торта.
Пулпата на половината портокал, чиито сок използвах, се смила.
Пудингът се разтваря в половин литър вода къде завира на котлона, прибавя се и останалата чаша захар.
Отстранява се готовият крем от котлона и се охлажда за кратко, като се бърка, да не образува кора.
Прибавям и пулпата.
Изваждам тортата от фризера и в средата ѝ изсипвам портокаловия крем. Заравнявам с лъжица.
Отгоре подреждам парчета портокал и лимон. Но вие може да декорирате по ваш вкус лесната бисквитена торта.
Оставям да стегне в хладилника. Добре е поне час-два да престои. Просто следете за пълно стягане на крема.
Много вкусна и свежа портокалова торта с цитрусов вкус... и то без печене.
Със сигурност ще е много подходяща и в летните месеци.
Но аз лично този аромат в свежата цитрусова торта без печене свързвам със зимата.