Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Царевична баница със спанак

Царевична баница със спанак

Царевична баница със спанак
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Царевичната баница със спанак е една по-различна от традиционната баница за закуска"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 3 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • печурки - 100 г
  • олио - 30 мл
  • спанак - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • царевичен грис - 9 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се наливат във вода. Тиквичките се измиват и обелват. Нарязват се на две по дължина и всяка половина - на още две по същия начин. Нарязват се на четвърт филийки.

Слагат се в голям тиган. Гъбите се доизмиват и нарязват на филийки. Добавят се в тигана.

Слага се повечко олио, за да се използва останалата мазнина за сместа на царевичната баница със спанак.

Тиквичките и печурките се запържват. Оставят се настрана.

Спанакът се измива и отцежда. Нарязва се на лентички. В голяма купа се чукват яйцата. Добавя се прясното мляко. Разбиват се. Добавят се сол и содата бикарбонат.

Добавят се пържените тиквички и гъби заедно с мазнината от тях. Добавя се спанакът и всичко се разбърква.

Добавя се царевичният грис, като непрекъснато сместа се разбърква.

Фурната се включва да загрее на 180 °C. Подготвя се намазнена тава.

Корите за баница се нареждат на дъното, като трябва да покриват и стените на тавата. Изсипва се царевично-спаначената смес.

Пече се баницата със спанак до златист загар.

Царевичната баница със спанак е една по-различна от традиционната баница за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: