Маринована бяла риба

Марина НордМарина НордНовак1219
06/09/2014
"Много е лесно - затова споделяме рецептата с приятели - искаме и те да я опитат "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 003
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бяла риба - 800 г
  • чесън - 1 глава
  • олио - 5 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства, измива се и се вари в подсолена вода около 15 минути. Обезкостява се, обелва се кожата и рибата се накъсва на парченца, които се слагат в тенджера или в тиган.

Прибавят се ситно нарязаният чесън, олиото, оцетът, солта, черният пипер и 50 мл вода. Похлупва се и се оставя да ври 5-6 минути, като съдът се разклаща няколко пъти.

Готовата риба се сервира студена с подходяща гарнитура — варени картофи, картофена салата или ориз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар