Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Бяла риба с лимоново-млечен сос

Бяла риба с лимоново-млечен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Бяла риба с лимоново-млечен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • бяла риба - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 резен
  • оцет - 2 с.л.
  • кисели краставички - 6 бр.
  • за соса
  • яйца - 4 бр. (твърдо сварени)
  • олио - 300 мл
  • лимони - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • маслини - 2 с.л. (нарязани)
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода се сваряват нарязаните моркови и целина, а когато зеленчукът е готов, се добавят оцетът и рибата, която предварително е измита и изчистена (слага се извита, така че главата и опашката й почти да бъдат събрани).

Рибата се вари около 20 минути, след което се изважда внимателно, за да се запази формата й и се слага в голяма кръгла чиния. В получения от рибата кръг се слагат нарязани кисели краставички.

Приготвя се сос от олиото и добавените постепенно мляко, черен пипер, сока от лимона, сварените жълтъци, настърган лук и нарязаните на ситно маслини. С този сос се залива рибата и се сервира, като се поръсва с настъргани белтъци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: