Маринована аншоа с лимонов сок

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
14/06/2014
"Който си пада по ароматните рибни салати, първо трябва да си маринова аншуата - кулинарна мъдрост "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 161
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • аншоа - 225 г (с отстранени глава и опашки)
  • лимонов сок - от 3 лимона
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки (счукан)
  • магданоз - 1 с.л.
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете аншоата. След това я измийте, отцедете и подредете в чиния.

Изстискайте 2/3 от лимоновия сок върху рибата и я поръсете със сол. Покрийте я и я оставете да престои така едно денонощие.

Преместете рибата в отделни чинии и я поръсете със зехтин и останалия лимонов сок. Покрийте я с чесън и магданоз и сервирайте.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар