Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи по андалуски

Пълнени картофи по андалуски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пълнени картофи по андалуски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • гъби - 500 г
  • копър - 4 с.л. (нарязан)
  • сметана - 250 г
  • кашкавал - 100 г
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, надупчват се с вилица и се изпичат на 200 градуса във фурната. Лукът се нарязва и се запържва в мазнината. Добавят се нарязаните гъби и чесън, черният пипер и солта.

Картофите се срязват наполовина и се издълбава вътрешността им. Издълбаната смес се слага при гъбите и се разбърква. Залива се със сметаната и се добавя настърганият кашкавал.

Плънката се разбърква и с нея се напълват картофите. Нареждат се в тава и се запичат във фурната на 200 градуса. Сервират се поръсени с лимонов сок и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: