Начин на приготвяне
Измийте и подсушете картофите и както са цели и необелени, ги пъхнете във фурната да се пекат на 200 °C за 60 минути.
За пълнежа нарежете на ситно краставичките и настържете сиренето.
Започнете да пълните картофите, докато са горещи.
С върха на ножа разрежете картофа на дълго до половината.
С лъжичка издълбаваме внимателно около кората вътрешността му и леко мачкаме да се получи пюре.
Добавяме от маслото и размесваме. После добавяме парченца краставички и покриваме със сиренето.
Последно шприцовайте с чесновата майонеза без яйца. По желание можете да поръсите с пресен копър.
Ако нямате чеснова майонеа, добавете 1 ч.л. чесън на прах към универсалната майонеза. Вкусът ще бъде още по-добър.
Не добавяйте сол. Сиренето, краставичките и майонезата са достатъчно солени за пълнените картофи.
Сервирайте пълнените картофи, докато са топли.
Добър апетит с моите ароматни пълнени картофи!