Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Спанак по сирийски

Спанак по сирийски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Спанак по сирийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • нахут - 400 г от консерва
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се счуква, а лукът се нарязва на ситно и се запържват в загрeтия зехтин.

Добавя се предварително почистеният, измит и нарязан на едро спанак. Задушава се добре и се добавя отцеденият нахут.

Ястието се разбърква и се оставя да поври 5 минути. Поръсва се с кимион, черен пипер и сол и се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: