Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Сирийска баклава

Сирийска баклава

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Сирийска баклава1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Който не я опита, много ще сгреши - това е най-хубавата баклава на света"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 пакета готови
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 пакета
  • брашно - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • масло - 1 пакет
  • прясно мляко - 1/2 ч .ч.
  • Сироп
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, захарта, брашното и орехите се разбиват в купа. Отделно студено прясно мляко се разбърква с бакпулвера и 1 пакет ванилия и се добавя към първата смес.

Взема се един пакет кори, режат се на ситни ивици и се слагат в сместа. Всичко се разбърква добре и се изсипва в намазнена и топла тава.

Взема се вторият пакет кори, също се нарязват на ситни ивици, след което се разпределят равномерно по тавата върху сместа. Маслото се разтопява и се залива отгоре, така че да достигне навсякъде. Пече се в умерена фурна на 200 градуса.

През това време се вари сиропът. Готовата баклава се оставя да се охлади и се залива с топъл сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: