Печена херинга по руски

Марина НордМарина НордНовак1219
11/09/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 630
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • херинга - 1 кг
  • олио - 200 мл
  • вода - 300 мл
  • масло - 50 г
  • лимонов сок - 50 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива се и се посолява. В коремната кухина се слага парченце масло.

Нарежда се в намазана с мазнина тава и се залива с олиото и водата.

Добавят се лимоновият сок, подправките и нарязаните на кръгчета домати. Пече се във фурната до извиране на водата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар