Испанска супа Олла потрига

28/05/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо544
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 200 г
  • телешко месо - 200 г
  • пилешко месо - 200 г
  • свинско месо - 200 г
  • сланина - 100 г
  • корени - 2 връзки за супа
  • чушки - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялото месо се измива и нарязва на малки парчета. Сланината се нарязва на тънко и се запържва с червения пипер и начукания чесън.

Добавят се нарязаните зеленчуци, чесън и корени за супа и се оставят на силен огън, докато омекнат.

Сипва се месото и подправките и се залива с 1.5 л вода. Супата се вари до готовност на месото, като към края се добавя дафиновият лист и солта.

Сервира се поръсена с накълцан магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар