Пуешки рулца с чушки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пуешки рулца с чушки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
10/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Признайте си, и вие нямате търпение да ги опитате - още днес, още сега по възможност"

Необходими Продукти

  • пуешки пържоли - 4 бр.(може и пилешки)
  • чушки - 2 бр. черени и жълти
  • варена шунка - 4 тънко нарязани слайса
  • лук - 1 глава
  • зеленчуков бульон - 250 мл
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете една малка глава лук. Нарежете суровите чушки на тънки, дълги ленти. В тиган загрейте чашка зехтин. Сложете нарязаните зеленчуци и запържете за кратко.

Налейте един черпак от зеленчуковия бульон. Захлупете съда и задушете за 10 мин.

Извадете зеленчуците в чиния. Овкусете пуешките пържоли със сол и черен пипер. Върху всяка разстелете слайс варена шунка.

Отгоре наредете ленти от червени и жълти чушки. Завийте пържолите на рулца. Забодете с клечки за зъби.

В тиган загрейте чашка зехтин. Запържете от всички страни рулцата. Налейте останалия зеленчуков бульон и захлупете съда. Гответе рулцата около 20 мин.

Поднесете пуешките рулца с чушки върху картофена салата, полята със соса от задушаването.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: