Руска пилешка супа с юфка

Марина НордМарина НордНовак1219
01/05/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо757
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със солта, 2 супени лъжици вода и брашното. Замесва се тесто, което се разточва на на тънко и се оставя за половин час да почине.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Добавя се пилешкото месо, настърганият на ренде морков и се залива с половината бульон. Съдът се похлупва и се оставя да къкри на тих огън половин час.

Добавя се дафиновият лист и останалият бульон. Тестото се нарязва на ленти и се слагат във врящата супа. Вари се 10 минути до готовност на юфката и супата се сервира гарнирана с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар