Пуешки бут с ориз на фурна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки бут с ориз на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Пуешки бут с ориз и дафинов лист е апетитно ястие за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 7 бр.
  • ориз - 4 ч.ч.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • лук - 4 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • пипер микс - 1/2 ч.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват много добре.

Премахват се кожите и се обезкостяват, като много внимателно се премахват малките кости.

Обезкостеното месо се измива много добре и се нарязва на едри парчета.

Лукът се почиства, измива и нарязванпо-едро.

В голяма тава се слагат нарязано на дребно месо, лукът, дафиновият и олиото. Вода не се добавя.

Дафиновият лист не се начупва.

Задушава под фолио се 1 час на 180 °C на долен реотан при периодично разбъркване. При нужда доливайте по малко вода.

Оризът се измива с топла вода до бистра вода.

Когато месото с лукът се задушат и омекнат, в тавата се прибавя измитият ориз, пипера микс и солта.

Залива се с 2 литра топла вода.

Разбърква се много добре.

Пече се пуешкото с ориз 20 мин на 220°C на долен реотан на дъното на фурната без решетка, след което фурната се изключва и тавата с пуешкия бут с ориз и дафинов лист се оставя още 30 мин във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: