Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Агнешка супа топчета със зеленчуци

Агнешка супа топчета със зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешка супа топчета със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бульон - 4 ч.ч. агнешки
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • моркови - 2 бр., ситно нарязани
  • целина - 1/2 глава, ситно нарязана на кубчета
  • грах - 3/4 ч.ч.
  • зелен фасул - 50 г
  • домати - 3 бр.(нарязани)
  • чушки - 1 бр., нарязана на кубчета
  • лимони - 2 бр., нарязани на ивици
  • сол
  • черен пипер
  • За кюфтенцата
  • агнешко месо - 225 г , смляно
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • магданоз - 2 с.л., ситно нарязан
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете бульона в дълбок тиган на средна температура. Прибавете лука, целината и граха и внимателно разбъркайте.

Добавете боба, доматите, чушката и картофите, както и нарязания лимон. Посолете и поръсете с черен пипер. Сложете супата да се вари. След като заври, намалете температурата и варете 15-20 минути.

Междувременно пригответе кюфтенца, като смесите агнешката кайма с ориза и магданоза в голяма купа. Омешайте сместа добре и след това с ръце оформете топчетата. След това ги оваляйте в брашното.

Едно по едно сложете кюфтенцата в супата и варете 25-30 минути, като разбърквате от време на време.

Сервирайте супатам докато е топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: