Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Гулаш с телешко месо, домати и мащерка

Гулаш с телешко месо, домати и мащерка

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Гулаш с телешко месо, домати и мащерка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Понякога всичко, от което има нужда човек, за да се почувства по-добре, е купичка с топъл телешки гулаш"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • масло - 30 г
  • домати - 400 г
  • мащерка - 2 стръка
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. сухо
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • магданоз
  • подправки - 1 с.л. сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава се и се нарязва на кубчета. Маслото се нарязва на парченца, слага се в стъклена тенджера за 1 минута.

Месото се поръсва с индийското орехче и се слага в тенджерата. Държи се похлупено 4 минути. След това свалете похлупака и варете още 1 ч. и 20 мин., като разбърквате от време на време.

Доматите се измиват, подсушават се и се нарязват на четири, като се отстраняват семките. Прибавят се към месото заедно със зелените подправки и бялото вино. Похлупва се отново и се държи още 4 минути, като през това време няколко пъти се разбърква.

Една минута преди да приключите с варенето, се прибавя добре пасираната вътрешност на доматите, която е предварително прецедена. Ястието се оставя да престои 5 минути. Преди сервирането се поръсва със сол и черен пипер и се напръсква с лимоновия сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: