Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с лимон и чесън

Пилешко с лимон и чесън

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пилешко с лимон и чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 450 г без кожата
  • зехтин - 2 с.л
  • лук - 1 глава (дребен), нарязан
  • чесън - 4 скилидки, счукан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте пилешките гърди, поръсете ги с червен пипер и след това ги нарежете на ивици.

Загрейте зехтина и сложете в месото да се пържи в него. Поръсете изпърженото пилешко месо с лука, чесъна и червения пипер. След това гответе още 6-8 минути на висока температура, докато месото стане съвсем леко кафяво на цвят.

Прибавете лимоновия сок и нарязания магданоз в тигана. Овкусете със сол и черен пипер.

Преместете пилешкото в чиния и сервирайте, гарнирано с магданоз и лимонови резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: