Пиле с лимон и чесън

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Пиле с лимон и чесън1 / 2
21/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г пилешки гърди
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - сокът на един
  • магданоз - 3 с.л. нарязан
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на ивици.

Загрява се зехтинът в дълбок тиган и се запържва месото заедно с нарязания лук, чесън и червен пипер до готовност.

Добавя се лимоновия сок, магданоза, солта и черния пипер. Оставя се още малко на котлона.

Сервира се с ломонови резенчета. Гарнира се с пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: