Пиле с чесън и лимон

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пиле с чесън и лимон1 / 2
27/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр
  • чесън - 1 глава
  • лимони - 1 бр
  • пилешки бульон - 600 мл
  • вино - 150 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се пилето в маслото и олиото до зачервяване. Нареждат се в дълбок съд за печене пилешкото месо, чесънът и лимонът.

Поръсват се с брашното и се разбърква добре, като постепенно се добавят пилешкият бульон и виното.

Посолява се с черен пипер, сол и магданоз. Похлупва се съда и се пече на умерена фурна 40-45 минути до изпаряване на бульона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: