Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с гъби и спанак

Лазаня с гъби и спанак

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Лазаня с гъби и спанак2 / 2
03/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка, смачкана
  • гъби - 250 г, нарязани на тънко
  • мащерка - 1 ч.л., ситно нарязана
  • спанак - 200 г
  • сирене - 300 г меко
  • пармезан - 4 с.л. настърган
  • кори за лазаня - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и пържете вътре чесъна чесъна за 1 мин. Добавете гъбите и мащерката. Пържете още около 3 мин, докато омекнат. Прибавете спанака и разбърквайте, докато листата му също омекнат. Отстранете от огъня, прибавете сиренето и 1 с.л. пармезан. Подправете и разбъркайте.

Разстелете 1/4 от спаначената смес върху дъното на средноголяма тава за печене. Отгоре наредете 2 кори за лазаня, отново намажете със сместа.

Повторете, докато свършат корите. Завършете с последната четвъртина спаначена смес. Поръсете с останалия пармезан и запечете за 35 мин, докато пастата омекне и лазанята стане златиста на цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: