Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко бутче с чесън и розмарин

Агнешко бутче с чесън и розмарин

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешко бутче с чесън и розмарин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
7-8
"Класическо ястие, което винаги ще е на мода!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - бутче - 2 кг.
  • розмарин - 2 стръка
  • чесън - 8 скилидки
  • масло - 20 г меко масло
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на ножа се правят дълбоки разрези по бутчето. Скилидките чесън се обелват и се нарязват на филийки. Розмаринът се скълцва на едро. Мекото масло се разбърква със смления черен пипер. Бутчето се шпикова с чесън и розмарин. Намаслява се отгоре с маслото.

До този момент бутчето може да бъде приготвено, покрито и оставено за една нощ в хладилника или да се замрази. Пече се непокрито в предварително загрята фурна на 200-210 15 минути. Фурната се намалява до 180-190 С и се пече отново непокрито 1 час и 15 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: