Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко бутче с чесън и пикантен сос

Агнешко бутче с чесън и пикантен сос

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Агнешко бутче с чесън и пикантен сос
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Агнешко с неустоим пикантен вкус - точно както го обичате"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • мед - 3 - 4 с.л.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • портокалов сок - 150 мл
  • горчица - 1 - 2 с.л. дижонска
  • естрагон - 1 ч.л. пресен скълцан
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • за печенето
  • мащерка - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете скилидките чесън, нарежете ги на тънки жулиени и шпиковайте месото с тях.

От останалите продукти приготнете пикантен сос. Мариновайте с него бутчето и го оставете да престои поне няколко часа.

Прехвърлете го в плик за печене, добавете стръковете мащерка и затворете плика. Надупчете го с игла.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете бутчето да се пече за около 1 час. Разрежете пакета и печете още 20-30 мин.

Поднесете с любимата гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: