Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача със зехтин, розмарин и чесън

Фокача със зехтин, розмарин и чесън

Фокача със зехтин, розмарин и чесън
Снимка: Светлана Лазарова
1 / 6
23/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6 парчета
"Оставете на неустоимият аромат на тази фокача да ви пренесе в Средиземноморието"

Необходими Продукти

  • мая - 7 г суха за хляб
  • вода - 250 мл хладка
  • брашно - около 500 г бяло
  • зехтин - 6 - 7 с.л. екстра върджин
  • яйца - 2
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • розмарин
  • чесън - на прах
  • пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче от пресятото брашно. В кладенчето смесете водата, маята, 4 с.л. зехтин, захарта и яйцата.

По ръба на кладенчето насипете солта. Замесете меко тесто.

Оформете правоъгълник върху хартия за печене, обилно намазана със зехтин. Оставете да се отпусне за 15 мин тестото.

Направете дупчици с пръсти. Полейте с останалия зехтин и наслагайте в дупчиците листенца розмарин. Поръсете с чесън на прах.

Печете в незагрята фурна на 200 °С. Сервирайте с настърган пармезан.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много добре се е получила,но в тестото за фокача не се слагат яйца.Прави се само от брашно,вода,сол,мая и зехтин.
23.07.2016 20:24
1
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
браво Светлана ,супер е фокачата с ароматен розмарин - вкусотия за всяко време
23.07.2016 17:17
1
Покажи всички подкоментари