Пържена риба треска

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7698922k
Пържена риба треска1 / 3
28/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парчета. След това я залейте с вода и я оставете да кисне около 8-10 часа. Периодично през няколко часа сменяйте водата.

След това налейте в дълбок тиган студена вода и я сложете да заври. Поставете вътре рибата. Вари се няколко минути и се оставя да изстине. След отстранете кожата и я обезкостете.

Към брашното прибавете 1 ч. л. сол и вода, така че да се получи рядко тесто. Загрейте зехтина в тиган за пържене.

Оваляйте парчетата треска в брашното и след това я изпържете в тигана за 3-5 мин., докато станат рибата стане златиста от всички страни. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: