Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба треска с домати и яйца

Печена риба треска с домати и яйца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печена риба треска с домати и яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба треска - 1 кг филе
  • домати - 8 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 и 1/4 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сметана - 300 г
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • магданоз - 4 стръка
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на парчета. Лимонът се изстисква и парчетата риба се поливат с лимоновия сок, след това се поръсват със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на ситно.

Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на ситно. Смесват се с нарязания лук, прясното мляко, брашното и зехтина. Доматите се нарязват на филийки.

В намазана с масло тава се слага ред риба, ред домати. Отгоре се излива яйчената смес и всичко се пече 35 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Вади се от фурната, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: